www.lysporten.dk

Sundt slik

(o)
 /\

Hydrerede mandler og nødder


- fordøjes langt bedre, man får adgang til mange flere næringsstoffer, og så smager de langt bedre, end når de er tørre:

Kom de mandler og/eller nødder, du vil hydrere, i et glas hæld vand og hæld vand over. Stil det i køleskab i 12 timer eller mere før brug.

Opbevaring:
De kan blive i vandet og man kan tage det antal op med en ske, som man skal bruge - eller - lade dem tørre på køkkenrulle eller viskerstykke oven på en bageplade til skindet ser tørt ud.

Alle kerner og korn kan hydreres på samme måde.


(o)
 /\

Marcipankugler

125 g mandler
75 g dadler
1 spsk. kokosolie
1 knsp. vanillepulver
25 g kokosmel

Alle ingredienser blendes sammen.
Massen rulles til små kulger, som stilles i køleskab mindst en time.

Holder længe i lufttæt beholder i køleskab.

Varianter:
- Tilsæt citronsaft fra en økologisk citron og revet citronskal.
- Tilsæt et brev grøn tepulver (Pharma Green) og få flere  antioxidanter.
- Form massen som små stænger, pak dem i madpapir - så har du din egen energibar.


(o)
 /\

Lakridskugler
125 g mandler
125 g dadler
25 g kokosmel
1 spsk. kokosolie
1 knsp. vanillePULVER
1-2 spsk. lakridsPULVER 

Alle ingredienser undtagen lakridspulver blendes sammen.
Massen trilles til små kugler, som rulles til små kugler og stilles i køleskab mindst en time. (Lakridspulveret kan også blendes sammen med de øvrige ingredienser).

Opbevaring i lufttæt boks i køleskab.


(o)
 /\

Kakao- og lakridsmiks
1 lille håndfuld mandler
1 lille håndfuld valnødder
1 håndfuld rosiner
1 tsk. ren kakao
1 tsk. lakridsPULVER

Alle ingredienser blandes i en skål og røres rundt indtil kakao- og lakridspulver dækker alle nødder og rosiner. Den bliver ekstra god af at "trække" lidt.

Holder sig fint i lufttæt beholder i en uges tid  ved stuetemperatur.

Varianter:
Brug cashewnødder eller hasselnødder i stedet for.
Brug kun én slags nødder.
Brug kanel i stedet for lakrds.
Tilsæt chiafrø eller solsikkekerner.


(o)
 /\


Eksotiske kugler

100 g dadler u/sten

100 g mandler

50 g abrikos

50 g tørrede tranebær

1 spsk jomfrukokosolie

1 spsk ren kakao-pulver

1 spsk hakket mørk chokolade, min 75% kakao

Alle ingredienser køres i en foodprocessor til en fin masse efter smag og behag. Form 25-30 kugler og rul dem i hakkede tørrede tranebær.


(\o/)

 /  \


Der er endnu ingen billeder i fotoalbummet.