 |
 |
|
 |
 |

www.lysporten.dk
Sundt slik
(o)
/\
Hydrerede mandler og nødder
- fordøjes langt bedre, man får adgang til mange flere næringsstoffer, og så smager de langt bedre, end når de er tørre:
Kom de mandler og/eller nødder, du vil hydrere, i et glas hæld vand og hæld vand over. Stil det i køleskab i 12 timer eller mere før brug.
Opbevaring:
De kan blive i vandet og man kan tage det antal op med en ske, som man skal bruge - eller - lade dem tørre på køkkenrulle eller viskerstykke oven på en bageplade til skindet ser tørt ud.
Alle kerner og korn kan hydreres på samme måde.
(o)
/\
Marcipankugler
125 g mandler
75 g dadler
1 spsk. kokosolie
1 knsp. vanillepulver
25 g kokosmel
Alle ingredienser blendes sammen.
Massen rulles til små kulger, som stilles i køleskab mindst en time.
Holder længe i lufttæt beholder i køleskab.
Varianter:
- Tilsæt citronsaft fra en økologisk citron og revet citronskal.
- Tilsæt et brev grøn tepulver (Pharma Green) og få flere antioxidanter.
- Form massen som små stænger, pak dem i madpapir - så har du din egen energibar.
(o)
/\
Lakridskugler
125 g mandler
125 g dadler
25 g kokosmel
1 spsk. kokosolie
1 knsp. vanillePULVER
1-2 spsk. lakridsPULVER
Alle ingredienser undtagen lakridspulver blendes sammen.
Massen trilles til små kugler, som rulles til små kugler og stilles i køleskab mindst en time. (Lakridspulveret kan også blendes sammen med de øvrige ingredienser).
Opbevaring i lufttæt boks i køleskab.
(o)
/\
Kakao- og lakridsmiks
1 lille håndfuld mandler
1 lille håndfuld valnødder
1 håndfuld rosiner
1 tsk. ren kakao
1 tsk. lakridsPULVER
Alle ingredienser blandes i en skål og røres rundt indtil kakao- og lakridspulver dækker alle nødder og rosiner. Den bliver ekstra god af at "trække" lidt.
Holder sig fint i lufttæt beholder i en uges tid ved stuetemperatur.
Varianter:
Brug cashewnødder eller hasselnødder i stedet for.
Brug kun én slags nødder.
Brug kanel i stedet for lakrds.
Tilsæt chiafrø eller solsikkekerner.
(o)
/\
Eksotiske kugler
100 g dadler u/sten
100 g mandler
50 g abrikos
50 g tørrede tranebær
1 spsk jomfrukokosolie
1 spsk ren kakao-pulver
1 spsk hakket mørk chokolade, min 75% kakao
Alle ingredienser køres i en foodprocessor til en fin masse efter smag og behag. Form 25-30 kugler og rul dem i hakkede tørrede tranebær.
(\o/)
/ \
|
|
Der er endnu ingen billeder i fotoalbummet. Mere infoKan li'
|
|
|
|
 |